Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Οκταμελής διακομματική αντιπροσωπεία μελών της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της επιτροπής Νίκο Σηφουνάκη, θα βρίσκεται στη Λέσβο μεταξύ 2-5 Μαΐου.

Η αντιπροσωπεία θα έχει - στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας - ενημερωτικές συναντήσεις με το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και με την Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Οι ευρωβουλευτές θα επισκεφτούν επίσης το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι και θα ενημερωθούν για τα προβλήματα και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των μικρών περιφερειακών θεματικών μουσείων.

Κατά τη διαμονή τους στη Μυτιλήνη τις δύο πρώτες ημέρες (2 και 3 Μαΐου), οι ευρωβουλευτές θα συναντηθούν επίσης με το Δήμαρχο Μυτιλήνης, ενώ κατά  την επίσκεψη τους στο βόρειο μέρος του νησιού (3 με 5 Μαΐου) θα συναντηθούν με τους Δημάρχους Πέτρας, Ερεσού,  Μήθυμνας και Αγίας Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για την πραγματοποίηση της παραπάνω επίσκεψης ελήφθη τον Οκτώβριο του 2006  μετά από σχετική πρόταση του Νίκου Σηφουνάκη.

Οι ευρωβουλευτές που θα συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία είναι οι εξής:

Maria BADIA i CUTCHET (Ισπανία), Giovanni BERLINGUER (Ιταλία), Lissy GRÖNER (Γερμανία), Marianne MIKKO (Εσθονία), Ljudmila NOVAK (Σλοβενία), Doris Gisela PACK (Γερμανία), Zdzisław Zbigniew PODKAŃSKI (Πολωνία), Νίκος ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ (Ελλάδα).

Το λεπτομερές πρόγραμμα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.